Защо не трябва да пропускаме хранене?

Много хора си мислят, че като пропускат едно или две хранения дневно, могат успешно да отслабнат. Да, след като сте пропуснали хранене усещате, че дрехите ви са по- широки, кантарът показва по- малко килограми. Но това е само усещане, което няма нищо общо с действителността.

otslabvane-istini

Дори да сте млади и здрави, пропускането на хранене в дългосрочен план, ще ви накара да се чувствате без сили и енергия. Изследвания са доказали, че пропускането на хранене ускорява загубата на мускули. А така няма как да изгаряте мазнини бързо.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Липсата на храна създава в тялото състояние на дехидратация, което ще ви накара да се чувствате по- слаби за определен период от време. Но това отслабване е измамно и когато започнете да се ядете по- редовно, тялото ще възстанови свалените килограми много бързо.

otslabvane-sled-30

Когато говорим за отслабване и казваме, че трябва да ядем по- малко, не означава да изключваме групи храни от менюто си. Ако премахнете много калории от менюто си, тялото ще търси енергия, откъдето му падне. Това означава, че ще започне да разгражда мускулите, които всъщност ни помагат да изгаряме мазнините. Това е функцията на мускулите. Когато обаче не осигуряваме необходимата храна и съответно енергия, тялото ще се ориентира към мускулите и ще започне да ги разгражда.

Тялото натрупва калориите, които не може да изразходва в момента за друго време. Събира ги под формата на мазнини. Затова диетата трябва да е балансирана и да има много полезни вещества, а не да се пропускат хранения. Това е правилният път за отслабване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *