Среднощното хранене: каква е причината?

dieta-hladilnik

На кого ли не се е случвало да се събуди по малките часове на нощта с неконтролируемото желание да изяде нещо сладко? Ако и при вас е така, вероятно знаете, че това е много вреден хранителен навик, който трябва да преодолеете незабавно.

Не сте наистина гладни…

Истината, че не сте гладни. Ако сте извършили правилно вашите четири хранения през деня или поне вечерята ви е била хубава, не би трябвало да изпитвате апетит. Помислете какво друго може да бъде, а не необходимост от храна.

Продукт на мозъка

Виновникът за това фалшиво усещане за глад е мозъкът. След научно изследване, става ясно, че системите ни за ситост и удоволствие издават много слаби сигнали през нощта.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-motivatsiya

Защо пропуснах закуската?

Поредната сутрин, в която решихте да спите 5 минути повече, вместо да закусите. Няма да се разминете с тежките последствия. Закуската премахва чувството на глад и то е значително занижено през целия ден, дори през нощта. Така че с всяко следващо хранене ще се чувствате по- сити.

Но ако пропуснете закуската, като увеличавате постепенно порциите храна през деня, в полунощ ще сте много гладни.

Достатъчно сън

Друга причина, поради която огладняваме през нощта, е лошият сън или недоспиването. Ако не почивате необходимия брой часове, със сигурност ще тарашите хладилника по нощите.

Как да решим проблема?

Ако вече сте разбрали причините за среднощния си глад, нямате друго извинение, освен да се справите с него. Ако наистина не можете да станете сутрин, за да закусите, пригответе закуската от предната вечер и сутринта само я загрейте. Наспивайте се хубаво през нощта.

А ако все пак ви е трудно да контролирате глада, заредете се със здравословни варианти: като плодове, зеленчуци и пр.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *