Доказано: яйцата за закуска помагат за отслабването

yaitsa-dieta

Яйцата имат много полезни свойства за здравето. И жълтъкът, и белтъкът съдържат полезни вещества. Преди време яйцата бяха обвинявани, че повишават холестерола, но тези твърдения бяха оборени от учените.

Когато ги ядем на закуска, помагат за отслабването или за поддържането на теглото. Макар че яйцата са храна, богата на мазнини, всъщност ни осигурява висококачествени антиоксиданти и протеини. Нека разгледаме защо яйцата са предпочитана храна в диетите за отслабване.

ЯЙЦА ЗА ЗАКУСКА

Екип от британски учени провеждат различни изследвания през последните години, за да проверят дали яйцата помагат да поддържане на теглото. Едно яйце съдържа малко калории, около 70 – 80, в зависимост от размера. Осигуряват около 13% от дневната доза протеини. Помага ни да се чувстваме сити по- дълго време.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

yaitsa

Яйцата са много добър източник на витамин Д. Когато е в дефицит, води и до напълняване. Яйцата са най- ефективни, когато ги ядем сутрин за закуска, вместо традиционната зърнена закуска. Така се превръщат в неочакван, но обещаващ съюзник в контрола на теглото.

В диетата за отслабване най- добре да консумираме яйцата варени, парени и пр, стига да не са пържени.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *