Кои навици водят до появата на целулит

celulit-borba

Целулитът е сред най- често срещаните проблеми при жените. Противно на общите схващания, не е свързан с теглото, тъй като слаби хора също могат да имат целулит. Този естетически проблем е свързан с много от ежедневните ни навици, поради което трябва да вземем мерки.

Много жени между 20 и 30 години забелязват, че започва да се появява по бедрата, коленете или корема, независимо дали сте 50 кг или 90 кг. Обикновено появата на целулита се свързва с лошото кръвообращение.

Много от навиците ни всъщност предизвикват появата му. Ето кои са те и как да се справим с тях:

Заседнал начин на живот: Жените работят в офис и прекарват дълго време седнали, или стоят дълго време на крак, без да помръднат. Мускулната тъкан започва да се отпуска и освобождава пространство за мастната. Кожата се отпуска и намалява кръвообращението.

Цигари и алкохол: Тези два навика директно са свързани с целулита, тъй като първият атакува колагена и намалява достъпа на кислород, а вторият увеличава натрупаните мазнини.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

cigari-kosopad

Стегнати дрехи: Тези дрехи затрудняват кръвообращението.

Прием на мазнини и въглехидрати: Този тип храни благоприятстват трупането на мазнини, а също и задържането на течности.

Емоционални проблеми: Стрес, тревожност или силно разочарование увеличават производството на адреналин и норадреналин, които стимулират трупането на мазнини по конфликтни зони.

Лекарства: Някои медикаменти, свързани с щитовидната жлеза или контрацептивите благоприятстват появата на целулита.

Липса на фибра: Когато в храненето ни липсват фибри, често страдаме от запек, който причинява увеличаване на съдовата резистентност на вените, като променя кръвообращението.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *