Как да предпазим кожата си от вредите на слънцето

plaj

Изключително важно е да се грижим за кожата си, когато я излагаме на слънчевите лъчи. Ето най- важните неща, които трябва да правите, за да предпазите кожата си:

1. Избягвайте слънчевите лъчи между 11 и 15 часа. В този период са най- силни. Излагането на UV лъчите може да е вредно за кожата, защото така не й помагаме да потъмнява, а да се пържи. Или използвайте слънчева защита с по- висок фактор, а най- добре е да не се излагате на лъчите в този период.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

more-slunce

2. Слънцезащитен продукт. Дори да сте на сянка, UV лъчите се отразяват и продължават да са опасни за нас. Изберете слънцезащитен продукт за вашия тип кожа и желаното ниво на защита. За да се предпазите във водата, изберете такъв, който да е подходящ за целта.

3. Нанесете слънцезащитното мляко 20 минути преди да излезете. Обикновено го нанасяме тъкмо преди да излезем. Това е честа грешка, защото не сме добре информирани за действието на продукта. Нанесете го 20 минути преди да излезете, за да получите максималната защита и да дадете време на кожата да абсорбира продукта.

4. Мажете се поне на 2 часа. Когато се потим, малко по малко пада защитния слой. Затова го обновявайте на 2 часа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *