Защо морската вода е полезна за кожата

С настъпването на лятото, слънцето и плажа, с удоволствие се плацикаме в морската вода. По цял ден се забавляваме на плажа. Но морската вода се оказва доста полезна за кожата ни. Чрез нея можем да се възползваме от множество свойства, свързани със съдържанието на йод, калий, цинк, натрий, без да полагаме особени усилия.

more

Антибиотик и антисептик

Благодарение на свойствата на солта и калий, които се съдържат в големи количества в морската вода, тя действа като антибиотик и антисептик. Затова лека малки ранички, порязвания, зачервявания. Затова ни сърби раната, когато влезем в морето. Така прочиствате и лекувате нараняването.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Лечебно свойство

Много добре се справя с бактериите, но лечебната сила на морската вода е повече от това. Също така екземи, лющене, дори алергични реакции. Не само лекува отвън, но и отвътре.

Подхранване

Някои съставките на морската вода, които се усвояват през кожата, я подхранват. Като се къпете в морето ексфолирате кожата по естествен начин заради солта и елиминирате токсини.

kosa-lyato

Енергия

Когато сме в морската вода възстановяваме електролитите, по този начин се чувстваме по- енергични, по- отпуснати.

Почиства

Благодарение на солта и други компоненти, морската вода почиства идеално лицето, борите се почистват без проблеми, в дълбочина. Идеална е за кожа с акне или черни точки.

Имунна защита

Подсилва имунната защита, като я прави по- устойчива срещу вируси и бактерии. Прави ни по- устойчиви на настинки, висока температура и други по- леки заболявания.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *