Как да подобрим настроението си

Проблемите и ежедневните притеснения ни причиняват стрес и тревожност. Тези чувства влияят на емоционалното ни здраве, отразяват се на физическото ни здраве, както и на психическото. Затова трябва да научим някои техники как да приемаме нещата спокойно.

losho-nastroenie

Всеки има проблеми – при някои по- големи, при други по- малки. Ако обаче успеем да запазим доброто си настроение и да приемаме нещата с усмивка, по- лесно ще се справим.

КАК ДА ПОДОБРИМ НАСТРОЕНИЕТО СИ

1. Лицев масаж. Опитайте се за няколко минути да освободите мозъка си от лошите мисли и да се отпуснете. Най- добрият начин е чрез лицев масаж. Правите го в легнало положение и със затворени очи. Използвайте етерично масло от лавандула, тъй като помага за отпускането. Когато сте в правилната позиция, без да отваряте очи, натиснете веждите за пет секунди – не много силно. Опуснете и натиснете отново. Повторете пет пъти.
2. Гледайте интересен филм .Това е добър начин да ви се подобри настроението, тъй като можете да й се насладите в компанията на поне един приятел. Най- добре изберете нещо весело, комично, за да не ви стресира.
3. Помиришете аромати. Цитрусовите аромати подобряват значително настроението. Мирисът на лимон се препоръчва за добро настроение. Използвайте етерични масла, които се нанасят по китките или лактите, за да издават цял ден приятен аромат.

dobro-nastroenie
4. Разходете се на чист въздух. Не се затваряйте у дома, дори за да гледате телевизия. Излезте да се разходите, да подишате чист въздух. Идете в парк или на плажа. Ако е възможно, отидете някъде извън града, за да послушате звуците на природата.
5. Физически упражнения. Нещо просто като използване на стълби вместо асансьор, разходки поне 3 пъти седмично, скачане на въже. Движението ни кара да дишаме повече кислород.Създава се усещане за удоволствие и изчезна напрежението.
6. Отделете време за външния си вид. Това е много отпускащо и със сигурност подобрява настроението. Така съзнанието ни се отдалечава от неприятните въпроси и се фокусира върху емоционалното, физическото и психическото здраве.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *