Как да не сме зависими от кантара

kantar

Повечето хора имат кантар у дома. Все пак, всеки иска да поддържа теглото си. Здравословно е да следим колко килограма тежим? Или кантарът може да се окаже пречка за отслабването ни, дори за самочувствието ни?

ДОСТИГАНЕ НА „МАГИЧЕСКОТО ЧИСЛО“

Жените се чувстват длъжни да достигнат едно определено число на кантара. Чувстват се щастливи и важни, когато успеят да достигнат това число. Но когато така и не успяват, се чувстват депресирани, настройват се негативно към себе си. Други се мотивират, когато всеки ден се качват на кантара, за да продължат с програмата си за отслабване.

Но обикновено тегленето на кантара не е приятно изживяване. Повечето жени се чувстват страхотно, когато стрелката показва все по- ниски стойности, но забравят най- важното – здравето.

Много жени живеят в бъдещето: „Когато отслабна с Х килограма, ще сложа бикини“ или „Когато сваля 20 кг, ще съм щастлива“. Но този тип мислене ни вкарва в едно постоянно чакане. Животът минава, докато чакаме някакво магическо число.

Мно често желаното тегло изобщо не е реалистично. Може би е било възможно, когато сте били тийнейджър или на 20 години, но с остаряването, телата ни се променят. Раждаме деца, хормоните не са балансирани, метаболизмът се забавя. Това не означава, че не можете да тежките колкото сте били на младини, а че просто не е здравословно за тялото ви.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-programa

НЕ ВИ ТРЯБВА КАНТАР, ЗА ДА СТЕ ЩАСТЛИВИ

Кантарът не трябва да се превръща във ваш враг. Ако се теглите всеки ден, лесно ще се обезкуражавате и ще чувствата, че пилеете усилията си напразно.

Освен това, не е забавен постоянният контрол. Понякога тялото ни заповядва: какво да ядем, как де се държим спрямо храната. Много хора се ограничават, само защото са качили няколко килограма, или защото мислят, че не изглеждат добре.

Но най- важното е да живеем истинския живот, да комуникираме с другите, да се приемаме, да се стараем да живеем здравословно и в хармония със себе си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *