Как цветът на храната влияе на теглото ни

Когато говорим за здравословно хранене, има различни фактори, които влияят и за които трябва да следим. Важно е да знаете, че цветът на храната влияе върху теглото.

diuretici-laksanti

Науката е доказала, че химическият състав на някои храни, като цвета, увеличава слюноотделянето и стимулира храносмилателните сокове, които ни провокират да ядем повече.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Цветът на вкуса

Едно от основните неща, което привлича вниманието ни върху дадено ястие, е неговия цвят. Той влияе дори върху теглото ни. Ето някои от начините, чрез които цветът ни влияе:

1. Количеството, което ядем. Различните цветове на храната могат да накарат човек да прекали с яденето.
2. Влияе на апетита. Има различни изследвания, които показват, че цветовете на храните влияят директно на апетита. Червеният цвят, освен че увеличава дихателния ритъм, стимулира у човек желанието да яде.

malini
3. Влияе на вкуса. Хората усещат по- силен вкус, когато цветът на напитката е по- наситен. Затова често поемат повече захар с питието си.
4. Възприемане. Цветът на чинията и контрастът с храната влияят на количеството, което ще изядем.
5. Изразява свойствата на храната. Цветовете на храните обикновено изразяват някои от свойствата им, които се дължат на съдържанието на определени вещества. Например, тъмните храните са силни антиоксиданти, в сравнение с по- светлите, така че помагат за изгарянето на повече калории. Затова е важно да познаваме свойствата на храната, която ядем, за да можем да я избираме правилно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *