Внимавайте с пропускането на хранене

yadene-otslabvane

Липса на време или апетит, желание да отслабнете… няма значение причината, изкушението да пропускаме хранене е голямо. Каква последица може да има за здравето?

Не пропускайте хранене. Не пропускайте хранене, особено когато сте гладни. При следващото хранене е много голям рискът да го компенсирате с повече ядене. Когато се храним, докато сме гладни, го правим по- бързо и не усещаме ситост. Ако пропускаме на хранене, с времето започваме да се храним компулсивно.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Пропускате закуската. Чували сте навярно, че е най- важното хранене, а и много изследвания са доказали връзката между затлъстяването и липсата на закуска при децата. Друга теория е, че хората, които са яли много предната вечер, нямат апетит сутринта. В такъв случаи според някои учени, е по- добре да се пропусне закуската – но само след обилно хранене предната вечер.

glad-dieti-1

Хранене без глад. Не трябва да се храним, без да сме гладни. В такива случаи е по- добре да пропуснем храненето и да изчакаме гладът да се появи по естествен начин. Не трябва да ядем, защото е време за хранене, а защото тялото ни се нуждае от енергия.

Пропускане на хранене и отслабване. Ако смятате, че чрез пропускането на хранене ще отслабнете, може да сте сигурни, че ще се провалите. Гладуването само обърква поведението при хранене. Освен това, вероятността да възстановим теглото е много по- голямо. Това е ефекта йо- йо.

Ако ядем повече през деня, няма да напълнеем. Всеки човек има своите специфични нужди от вещества и различен метаболизъм. Няма доказана връзка между затлъстяването и броя на дневните хранения. Затова можете да отслабнете с 2, 3 или 4 хранения, като променяте всеки ден времето. Всичко зависи от глада.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *