6 съвета за грижа за косата през пролетта, за да избегнем косопада

Flowers in long hair of beautiful and sexy woman

Наближава пролетта, температурите стават по- приятни, има повече слънчеви часове…но се появяват и проблеми, свързани с алергиите, умората и косопада. При промяната на сезона загубата на коса е нормално явление, стига да не продължава повече от 3 месеца.

Всъщност, научно не е доказано, че през пролетта и есента губим повече коса. Но е вярно, че промяната на сезона от зима към пролет, също от лято към есен, причинява хормонални промени у жените, които всъщност са виновните за косопада.

Косопадът не трябва да ни притеснява, ако не продължава повече от 3 месеца. Косата, както и кожата, трябва да се обновяват, за да са по- силни и красиви. Ежедневно губим между 50 и 100 косъма, но се раждат новите още в същи яден.

Когато косопадът продължава повече от 3 месеца, е препоръчително да се посъветвате с дерматолог.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosopad-prolet-1

СЪВЕТИ ЗА КРАСИВА КОСА

1. Балансираното хранене е първата стъпка към красивата коса. Помнете, че косата и ноктите са първите части на тялото, по които си личи недостига на хранителни вещества.
2. Ако имате дефицит на определени витамини или минерали и страдате от косопад, е добре да взимате хранителни добавки.
3. Мийте косата си винаги, когато е мръсна. Забравете за митове, като този, че миенето на косата я уврежда, или, че ако я миете по- често, ще я загубите. Когато миете косата си, винаги губите коса. Ако я миете по- рядко, броят на космите, които ще паднат, ще са повече. Ако миете косата си всеки ден, ще губите по 50- 100 косъма, ако я миете всеки три дни, ще падат между 150 и 300.
4. Използвайте шампоан, подходящ за вашия тип коса. Използвайте нежен и неутрален шампоан, който да не дразни скалпа.
5. Сешоарът и пресата няма да засилят косопада, защото не влияят върху космените корени. Но ако ги използвате прекалено често, високата температура може да увреди косъма, като го къса, променя блясъка и външния му вид.
6. Но пък стегнатите и опънати прически, като опашки и кокове, могат да доведат до косопад. Сменяйте често прическата и не прекалявайте с опънатите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *