Как да използваме сок от лук при косопад

luk-sok

Косопадът е проблем, който засяга хора от всички възрасти. При други, косата расте много бавно или е много тънка и чуплива. Добро средство в тези случаи е сокът от лук.

Косопад и слаба коса

Нормално е да губим между 50 и 100 косъма ежедневно. Косопадът извън тази норма обаче е изисква да вземем мерки. Има много причини за поява на косопада. Например, стрес и недостиг на протеини, витамини и др.

Косопадът е тежък удар по самочувствието ни. За щастие обаче, имаме много варианти, които да предприемем, за да се справим с проблема.

Лук при косопад

Това е натурален и сигурен метод, който помага за спирането на косопада и помага за растежа на косата. Това означава, че не само ще спре загубата на косата, но и ще расте по- бързо и по- силна.

Важно е обаче да се открие и конкретната причина за косопада, за да работите за отстраняването й. Например, ако е заради стрес, трябва да отделяте повече време за почивка.

Лукът помага за отстраняването и на други проблеми, свързани с косата, като пърхот, инфекции и гъбички.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-dieta

Защо лукът е ефикасен при косопад

Това се дължи на веществата, които съдържа. Най- вече на сярата, която съдържа в по- голямо количество. Когато се нанася върху сока от лук върху скалпа, се подобрява кръвообращението, поради което космите растат по- добре. Сярата подобрява производството на тъканите колаген, необходими за растежа на косата.

Как да използваме лука за растежа на косата

Изцедете две глави лук и нанесете сока им върху скалпа чрез масаж. Обелете две- три глави лук и ги нарежете на парчета. После сложете в сокоизтисвачка. Може и да ги настържете. Трябва да изцедите сока. За да го нанесете върху скалпа, може да го направите директно с ръка или памук.

Сокът трябва да престои на скалпа ви половин час. Сложете си шапка за баня, за да попие по- добре в кожата. После изплакнете с хладка вода и използвайте натурален шампоан, без химикали. Изпълнявайте рецептата три пъти седмично в продължение на две месеца.

Заради силната миризма, правете рецептата вечер или през уикенда.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *