4 нездравословни навика, от които се напълнява много

hrana-nosht

Затлъстяването се дължи на много фактори, не можем да го свържем само с един. Трябва да внимаваме най- вече с хранителните си навици, ако искаме да се предпазим от излишните килограми.

1. Въздействието на храненето по всяко време. Когато говорим за здравословно хранене, нямаме предвид само хранителните продукти, но и начина, по който се храним. Всяка диета трябва да включва график на храненето. Липсата на такъв прави храненето хаотично действие, което разстройва апетита. Подлагането на тялото на дълги периоди без храна стимулира апетита и забавя метаболизма. Тялото се приготвя са период на оскъдица, както по време на война или на масов глад. Периодите на оскъдица и на преяждане разстройват регулацията на апетита и ситостта. Така че превръща в проблем за килограмите.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

emocionalen-glad-saveti

2. Ядене между храненията. Чипс, снакс, бисквити, вафли и пр. През целия ден хапвате нещо подобно извън часовете за хранене. Сядате пред телевизора или компютъра, а в ръката си държите пакет чипс. Това е много типичен навик, който води до бързо напълняване. Други такива моменти са, когато опитваме храната, докато готвим. Няма как да прецените колко изяждате от тези неща на ден, но винаги ни се струва, че е в пъти по- малко от действителното количество.

3. Без закуска. Когато пропускаме сутрин балансираната закуска, тялото се опитва да преодолее този момент през целия ден. През нощта сме прекарали дълги часове без да ядем. Тялото трябва да се възстанови. Закуската няма точно определен час, но трябва да е поне 2 часа преди обяд.

4. Преумора и глад. Понякога се чувстваме перманентно изморени и не знаем причината. Много често при здравите хора се дължи на липса на физическа активност. Не забравяйте да включвате физическа активност в ежедневието си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *