10 съвета за добър външен вид

sezoni-kosa

Добрият външен вид е въпрос на добро здраве. Дори да ни се иска по цял ден да лежим на дивана, трябва да се стремим точно към обратното: да сме по- активни.

Ето няколко полезни съвета, за да изглеждате по- красиви от всякога:

1. Избягвайте стреса. Стресът се отразява много негативно на външния ни вид. Отделяйте поне по няколко минути на ден, за да релаксирате. Докато сте на работа, също се старайте да си открадва по няколко минути за релакс. Стресът причинява безсъние, раздразнителност, преумора и пр.
2. Хранете се здравословно. Това означава да приемате достатъчно течности: вода, чай, домашно приготвени сокове и пр. Избягвайте излишната захар. Старайте се да готвите здравословно – без пържене и паниране.
3. Тренирайте. Физическата активност е задължителна, за да сме в добро здраве. Спортът помага за отделянето на ендорфини, химически вещества, които ни поддържат в добро настроение. Редовно се движете: ходете пеша, правете джогинг, карайте колело и пр.

„ДИЕТИН КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

stegnato-tyalo
4. Медитирайте. Медитацията и релакса са много важни за освобождаването от стреса, негативните мисли и липсата на концентрация. Отделете 5 минути. Седнете и затворете очи и се оставете на тишината. Потърсете някое спокойно място, без шумове.
5. Улеснете храносмилането. Храносмилателните проблеми могат да се превърнат в хронични. За да го улесните, приемайте сурови плодове и избягвайте десертите след хранене. Не смесвайте различни видове протеини в едно хранене, например сирене и месо.
6. Пийте повече вода. Хидратира и пречиства тялото. Помага ни да се освобождаваме от токсините, а и ни предпазва от ядене извън часовете за хранене.
7. Природни средства. Бабините рецепти могат да са много полезни в по- леките случаи, така че не ги пренебрегвайте.
8. Дишайте добре. Правилното дишане е изключително важно за здравето ни и настроението ни. Има доста техники за релакс и дишане.
9. Вземете душ. Един душ с хладка вода може да е много полезен за здравето ни. Водата отваря порите на кожата и отпуска мускулите, така че да се чувстваме добре, особено след стресиращ ден. След като излезете изпод душа, подсушете се добре и нанесете лек хидратиращ крем.
10. Наспивайте се. Лошият сън ни тормози през целия ден. Старайте се да си лягате винаги по едно и също време. Ако заспивате трудно, си пригответе някакъв чай за отпускане. Вечеряйте леко.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *