Освободете се от стреса с тези храни:

citrusi-dieta

Прибирате се у дома супер стресирани, след изтощителен работен ден? Вместо да ядете сладкиши или снаксове, опитайте храни, които намаляват стреса.

Може да комбинирате няколко от тях, за да усилите ефекта им:

1. Свинско филе. Свинското месо съдържа много тиамин, който повдига настроението. Филето съдържа също много витамин В.

2. Аншоа. Мазнините омега- 3, които се съдържат в някои видове риба, сред които и аншоата, подобряват психическото ни състояние. Такива видове риба са също сьомгата, сардините, аншоата и др.

anshoa

3. Червен грейпфрут. Консумацията на високи нива витамин С в ситуации на стрес помага за поддържане на кръвното налягане и поддържа ниски нивата на кортизол. Червеният грейпфрут е единственият, който съдържа антиоксиданта ликопен.

4. Овес. Това е перфектният сложен въглехидрат, който можем да приемаме след стресиращ ден. Овесът помага за освобождаването на серотонин, който е химическо вещество, което ни поддържа в добро настроение.

5. Авокадо. Съдържа много полезни вещества, които могат да ни помогнат при стрес. Съдържа антиоксиданти, като лутеин, бета- каротен и витамин Е, както и много витамини от В- комплекс, полезни при депресивни състояния.

6. Стриди. Стресът срива имунната ни защита и затова боледуваме често. Цинкът, който се съдържа в големи количества в стридите, помага много за правилното функциониране на имунната защита.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *