Мобилните телефони и компютрите разрушават съня

„Мисля, че хората подценяват значението на съня. Последните ни данни доказаха категорично, че децата които спят повече, постигат по – високи резултати в математиката, литературата и точните науки. Същото се отнася и за възрастните – липсата на достатъчно почивка натоварва мозъка излишно и води до влошаване на работата им”, твърди Чад Минич от Националния център за проучвания в Англия.

здравословен сън

Тя допълва, че да си осигуриш здравословен сън е също толкова важно, колкото и да се храниш добре. Почивката дава възможност на тялото и мозъка да се разтоварят от излишното, завишава концентрацията и психическата сила.

Телефони и компютри в спалнята – виновни за лошия сън

Тези два предмета влияят негативно върху здравето по няколко направления. Първото от тях е, че излъчват вредни вълни, които непрекъснато облъчват хората. Освен това намаляват концентрацията и разсейват, особено когато си легнете и се наканите да заспите.

На всеки се е случвало телефонът да звънне точно когато започне да притваря очи, след което обичайно следва маршируване из стаите по цяла нощ и невъзможност да се заспи. Същото е и с компютъра – колкото и да сте изморени, новите клипове в мрежата са толкова интересни, че дори не се и сещате за предстоящия работен ден.

„Сънят е основна необходимост за всички, без изключение. Ако не можете да се концентрирате и мислите ви са отнесени нанякъде, никога няма да сте в състояние да достигнете нивото си и освен това вредите страшно много на вашето здраве. Научете се да гасите компютъра и телефона в 22. 00, защото така ще си осигурите време за отдих. А най – добре е въобще да ги занесете в другата стая”, допълва Минич.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *