Канибали спряха изборите в Папуа Нова Гвинея!

Канибали изядоха злите магьосници и провалиха изборите!

Серия от убийства, причинени от последователи на канибалски култ, които вярвали, че имат свърхестествени сили да идентифицират магьосници, са осуетили изборите в Папуа Нова Гвинея.

Култът е обвинен в убийството и изяждането на 7 души – петима мъже и две жени, които според тях практикували черна магия в джунглата, около крайбрежния град Маданг. Полицията е арестувала 29 члена, сред които и 13-годишно момче, но лидерът, местен съветник, не е задържан. Култът започнал като опит да се спре изнудването от самозвани магьосници, които искали пари от болните хора. Скоро обаче, активистите започнали да смятат, че

последователите на култа

имат свръхестествени сили да откриват самозванците. Според политиците, обаче това излиза извън контрол. Вярванията в магии са широко разпространени в района на Пасифика. Серията от атаки от култа, чиито членове наброяват 500 забави изборите в страната.  Според полицията, селяните от околностите, където развива дейността си култът не гласуват от страх. Всички задържани членове на култа са яли от жертвите, като са ги сготвили на супа. Според властите, почти всички в страната вярват в магьосничество, или наречено на местния език „пурипури”, чрез което се убиват хората. Дори и водещи политици вярвали в пурипури.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *