Отец Стефан Стефанов задигнал жилището на умиращия син на Тодор Стоянов от Русе

Пенсионерът Тодор Стоянов

  Свещеник от русенската църква „Свети Николай“ се забърка в грозен скандал с кражба на имот.

Отец Стефан Стефанов е придобил по съмнителен начин апартамент в идеалния център на Русе, който уж му бил приписан от гаснещ от тежка болест мъж.

„Срам няма ли тоя човек? Божи служител, а действа като Сатана! Но аз ще разплета цялата история, каквото и да ми струва“, зарича се 83-годишният пенсионер Тодор Стоянов, баща на ограбения от алчния поп покойник.

Историята на дядо Тодор започва с нелепата смърт на сина му Сава, проявил неблагоразумието да другарува с отчето, който впрочем е и бивш депутат от областта.

Преди 4 години Сава Стоянов се разболял от левкемия и постъпил за лечение в русенска болница. Точно тогава в живота на семейство Стоянови се появила грижовната двойка – отец Стефан Стефанов и тогавашната му приятелка Евелина Христова. Двамата минават за близки приятели на болния. Притеснени от състоянието му, настояли пред роднините да го пратят за лечение в столицата, където имали познати доктори и могли да му осигурят специални грижи. Оттам нататък започнали да се случват неща, достойни за криминалните хроники.

Отец Стефан Стефанов

„Пред мен стоеше свещеник, на гърдите с христовия кръст – можеше ли да не му се доверя?! Много късно разбрахме, че сме станали жертва на отлично планирано престъпление. След заминаването на сина ни в София отец Стефан е завел нотариус в болницата и е измъкнал от вече умиращия Сава пълномощно, което му дава право да се разпорежда както намери за добре с неговия апартамент, намиращ се в идеалния център на Русе. Божият служител е действал много бързо. Само ден преди синът ми да почине, пристигнал в града ни и продал жилището на приятелката си Евелина за смешната сума от 40 000 лева, при положение че пазарната му цена надхвърля 50 000 евро. Много добре е знаел, че Сава има три законни деца. Както при всички измамници, алчността и на този е била безгранична. Малко преди да се разболее, синът ми внесъл в представителството на „Хюндай“ 40 000 евро за джип. Отец Стефан му измъкнал бордерото за джипа, лаптопа, немалка сума пари и банкови документи“, жалва се възрастният Тодор Стоянов в писмо до редакцията.

Той недоумява как така цялото му домочадие се е вкарало в крими филм и как божи служител на Земята ще посегне на имането на 3 сирачета. Покойният му син бил толкова ошушкан, че се наложило разходите по транспорта – 650 лева от София до Русе, да ги плати той.

В момента текат протяжни съдебни дела. Подадена е жалба в районна прокуратура, заведено е гражданско дело за имотна измама и за кражба в особено големи размери. „Внесохме жалба и до русенския владика Неофит и отецът беше освободен като председател на църквата „Свети Николай“, но си остана свещеник и не беше уволнен. Като разбра за предприетите от нас мерки, той уведомил приятелката си и тя набързо препродала апартамента на трето лице. Малко преди Коледа багажът на сина ми бе изхвърлен от жилището, а мебелите и вещите му се търкаляха по стълбището на кооперацията. И тогава се случи нещо невероятно – за защита на свещеника. Бил оклеветен, бил окепазен“, продължава разказа си опечаленият дядо.

Той се оплаква, че в продължение на месеци е разкарван, барабар с трите си внучки – сираци, по съд и полицейски управления, но справедливостта така и не може да възтържествува. В крайна сметка внучките му остават без 300 000 лева, дом, лаптоп и кола, които съвсем законово им се полагат.

„Питам се – има ли закони в тази държава? Знам, че рано или късно истината ще възтържествува, но аз ще имам ли сили да я доживея?“, просълзява се старият човек.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *