“Килърите” предлагат рушвет от 1 млн. лв. на варненски магистрати

Лихварят Георги Вълев бил почти сигурен, че тлъстият подкуп от един милион лева все ще успее да изкуши някой магистрат, който да ги пусне на свобода

  Рекорден подкуп в размер на 1 милион лева са приготвили тарторите на „Килърите“ Петър Стоянов – Сумиста и Георги Вълев, за да бъдат оправдани от съда на втора инстанция за няколко поръчкови убийства.

Дни преди Коледа всички членове от зловещата бригада на Пешо Сумиста бяха признати за виновни от Шуменския окръжен съд. Съдията Димчо Луков произнесе безпрецедентните три присъди „доживотен затвор без право на замяна“ на Петър Стоянов, Васил Костов – Васко Кеца и Георги Вълев. Останалите трима от „Килърите“ – Янко Попов, Райчо Стойнев – Хижаря и бившият полицай Петър Атмаджов, отърваха доживотния пандиз, но все пак получиха тежки наказания за серия брутални престъпления.

Пешо Сумиста вече няма пари за рушвети. Тарторът на „Килърите“ обедня драстично след обир на столичен трезор, в който къташе два милиона лева

Злокобната мафиотска дружина обаче се надява да отърве дранголника и отсега „опипва“ почвата сред представители на Темида от Варна и региона, мълви се в съдебните среди. Сред хората в тоги се разпространява слухът за приготвен рушвет от 1 милион лева който се разнася из морската столица.

Парите били осигурени от търновския лихвар Георги Вълев и били предадени на съхранение при брат му Таньо Вълев – Чирпанския още преди 4-5 месеца. Пачките трябвало да noслужат за съдии и прокурори, които да оневинят „Килърите“ още на първа инстанция в Шумен. Никой от магистратите обаче не се поддал на натиска и така джакпотът останал непокътнат.

Сега посредници на Пешо Сумиста и компания сондират почвата сред мастити магистрати от Варна, надявайки се някой от тях да поеме ангажимент за оправдателна присъда на втора инстанция срещу 1 милион лева.

Процесът срещу „Килърите“ ще се гледа във Варненския окръжен съд средата на 2013-а, като до този момент не е определен съдебен състав. Антимафиоти и прокурори обаче се опасяват, че рушветът може и да бъде усвоен от някого, имайки предвид солидните позиции на Пешо Сумиста в морската столица.

Любопитен детайл е, че финансовата тежест е поета изцяло от Георги Вълев, който осигурил въпросния милион.

Петър Стоянов – Сумиста не се включил с нито лев, тъй като почти всичките му спестявания от поръчкови убийства се стопили. Най-големият удар Сумиста получил миналото лято, когато бе обран общественият трезор на столичния булевард „Евлоги Георгиев“. Там тарторът на „Килърите“ съхранявал в касетки 2 милиона евро.

Сумиста кътал пари и в още два сейфа в обществени трезори, но спестяванията му там били доста по-символични.

Още през лятото на 2011 г. сметките на „Килърите“ бяха поставени под запор, като тогава направи впечатление солидното състояние на бившия банкер Георги Вълев. Неговите авоари и недвижимо имущество възлизаха на 9 милиона лева. Докато бе в пандиза, Вълев спечели над 2 милиона лева от имотна сделка – негова фирма препродаде сградата на бившия Окръжен народен съвет във Велико Търново.

Осъденият на доживотен затвор Георги Вълев е поръчител на две от убийствата реализирани от „Килърите“ – на адвоката Петър Лупов и на бизнесмена Румен Рачев. И двете екзекуции бяха извършени след спор за милионите на вдовицата на Емил Кюлев – Весела. Тя се съгласи да изплати обезщетение на бившите акционери на „Тракия банк“, за да бъдат прекратени съдебни дела срещу ДЗИ банк.

Съвсем наскоро вицепремиерът Цветан Цветанов не отхвърли възможността „Килърите“ да са ликвидирали и самия Кюлев. „Видеокамера на бул. „България“, където бе убит Кюлев, е заснела Георги Петков – Дачи в непосредствена близост до местопрестъплението“, разкри Цветанов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *