Откраднаха 2 млн. евро от сейфа на Пешо Сумиста!

Пешо Сумиста

Тарторът на бандата за поръчкови убийства Дилърите“ Петър Стоянов – Сумиста е сред жертвите на чутовния обир на обществения трезор на бул. „Евлоги Георгиев“, който бе думнат миналата година. Тогава от 400 касетки на трезора бяха изнесени над 20 милиона лева и огромно количество злато и ценни накити.

Сред притежателите на сейф в трезора на Борислав Ралчев е бил и Пешо Сумиста, който държал внушителната сума от близо 2 милиона евро. Това признава бившият шофьор на гангстера Боян Джамалов, който е защитен свидетел в процеса „Килърите“.

Джамалов свидетелства, че Петър Стоянов от години ползвал обществения трезор, за да трупа парите от официалния и престъпния си бизнес. В много случаи Сумиста играел ролята и на посредник в корупционни сделки. Тъй като бил пословично стиснат и мнителен, тарторът на „Килърите“ бил единствен титуляр на наетата от него метална каса, достъп до касетката с парите му нямала дори неговата съпруга.

След като бил арестуван, Пешо Сумиста не пожелал да упълномощи нито жена си, с която е в развод, нито любовницата си да изтегли парите от трезора и да ги премести другаде, а разчитал, че след като излезе от ареста, милионите му ще го чакат в металната касетка. Обирът, извършен през май 2011 г. над трезора на бул. „Евлоги Георгиев“, обаче объркал сметките на разбойника. Според Боян Джамалов Сумиста държал пари и в други два сейфа в обществени трезори, но там спестяванията му били доста по-символични. Бившият шофьор на Петър Стоянов се съмнява, че ексначалникът му е наел и сейф в сръбска банка, тъй като често пъти, когато ходел до Белград, получавал немалко пари, които не връщал в България.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *