Скандал! Цветан Цветанов прикрива братята Маргини!

Братята Красимир и Николай Маринови са поверили финансите на преподаватели от Академията в Свищов

  Скандалните братя Маргини превъртели милиони левове през пенсионен фонд „Бъдеще“, разкриват отлично запознати. Те предоставят и документи за аферата, в която сред главните герои е и ректорът на Академията в Свищов Величко Адамов. От години за него се знае, че управлява офшорни компании на Маргините, регистрирани в САЩ. Той се са-мопровъзгласи за професор, а преди време името му се прочу и покрай дружбата му с Красимир Георгиев – Красьо Черния, обявен за кадровик и лобист в съдебната система.

С поредната далавера, свързана с пенсионния фонд „Бъдеще“, е запозната и Районната прокуратура в столицата. Магистратите обаче си затворили очите пред фактите.

Според източниците, причината е, че лично вътрешният министър Цветанов покровителства ректора Величко Адамов.

Величко Адамов

В пенсионния фонд „Бъдеще“, контролиран доскоро от Маргините, са осигурени около 110 хил. души, а активите, които управлява, са за над 70 млн. лева. Основни акционери са „Юнивърс къмпани“ и „Бета трейдинг корпорейшън“. Те се управляват от ректоpa на Свищовската академия Величко Адамов и колегата му доц. Васил Захариев. Общ собственик на двете фирми е регистрираната в Невада офшорка „Самак инвестмънт“. Тя държи 99,8% от тях. Схемата, по която се източват парите, е проста.

Офшорката започва да прехвърля и изкупува дяловете в „Юнивърс къмпани“ и „Бета трейдинг корпорейшън“. При това Величко Адамов и Васил Захариев скриват, че двете фирми имат общ собственик „Самак инвестмънт“. Любопитното е, че далаверата е разкрита още през 2007 г. от Бисер Петков, който по това време е зам.-председател на Комисията за финансов надзор, а сега е управител на Националния осигурителен институт. Той спира прехвърлянето на акциите. Според запознати това му е коствало големи неприятности, но Бисер Петков не се е огънал.

Сигналът за източването на фонда стига в прокуратурата през 2011 г.

Образувано е досъдебно производство, което трябва да изясни чии са парите в двете дружества.

То обаче е прекратено с наивно обяснение – участниците в аферата уж не знаели, че имат общ собственик „Самак инвестмънт“.

Друг интересен детайл е, че пенсионният фонд, докато е в ръцете на Маргините и техните подставени лица, регистрира рекордни загуби всяка година. От миналата година „Бъдеще“ е с нов собственик, който няма нищо общо с престъпните схеми.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Скандал! Цветан Цветанов прикрива братята Маргини!"

  1. STEFAN D-R D TCHOLAKOV   07.12.2012 at 23:12

    ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО НА ПРОТЕСТА ОТ ПРОТЕСТИТЕ ПРЕД „АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ“, НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗАВЪРШИЛО ПРЕД НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ …

    http://www.youtube.com/watch?v=soeOZ2upvZo&feature=player_embedded

    http://bulgaria.actualno.com/Pensionerite-razpnaha-budjet-2013-video-news_409367.html

    ТЕЛЕВИЗИОННОТО ИНТЕРВЮ Е НАПРАВЕНО ОТ АГЕНЦИЯ – БГНС – http://www.actualno.com

    ДВИЖЕНИЕТО ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА БЕШЕ СПРЯНО СЛЕД ТОВА КРЪСТОВИЩЕТО ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ И УНИВЕРСИТЕТА, ПО УЛИЦА ШИПКА ДО БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ !

    ВИЖТЕ ЕДИН ГОЛ ПРОТЕСТ НА ПЕНСИОНЕР ПРИ ТОЗИ ДЕКЕМВРИЙСКИ СТУД ПОВЕЧЕ ОТ ЧАС ВРЕМЕ ВОДЕШЕ КОЛОНАТА !

    КРАЯ НА ИНТЕРВЮТО Е С МЕН !

    КОПИРАЛ

    http://bulgaria.actualno.com/Pensionerite-razpnaha-budjet-2013-video-news_409367.html

    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *