Защо и слабите жени имат целулит?

Целулитът е огромен проблем сред жените и засяга 90% от тях. Слаби или дебели, целулитът засяга всеки тип силует. За да се справим с този проблем, някои жени прибягват дори до хирургическа намеса.

celulit-slabi-jeni

Кожата се състои от три слоя: епидермис, дермис и хиподермис. Епидермисът съдържа няколко слоя кератин. Дермисът, основно, нишки колаген и еластин. Има и космени фоликули и жлези. В нивото на хиподермиса се съдържат мастни клетки, където се натрупват липидите. Именно тук се формира омразния целулит. Това обяснява защо и слабите жени имат целулит.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

ВИДОВЕ ЦЕЛУЛИТ

Но не всеки целулит е един и същ. Има три типа целулит.

Адипозен целулит. При този тип целулит мастните клетки са подредени под формата на гроздове. Когато приемаме излишни мазнини, тези мастни депа стават по- големи, надебеляват и бутат кожата нагоре, като образуват малки издутини. Появява се основно по бедрата, седалището, корема. Този целулит е мек и не е болезнен при допир.

celulit-saveti

Воден целулит. В този случай клетките в кожата трупат не мазнини, а вода. Водният целулит се вижда по прасците, глезените, бедрата, ръцете. Обикновено се свързва с проблеми в кръвообращението. Този целулит не е болезнен, но е придружен с усещане за тежест в краката и подуване.

Фиброзен целулит. Когато колагеновите нишки, които обвиват депата станат твърди, пречат на разпределението на мастните клетки и образуват фиброзен целулит. Това е третият тип целулит: появява се обикновено около коленете и бедрата. Този целулит е твърд и болезнен при допир.

ЦЕЛУЛИТ И ТЕГЛО

Целулитът не е свързан с теглото. Може да сте слаба и да имате целулит, както и да сте с наднормено тегло и да нямате целулит. Това не е заболяване. Най- вече е естетически проблем, който сериозно ни притеснява.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *