Как да затворим широките пори

Има различни причини порите ни да са по- широки от нормалното. Може да е заради неправилно ексфолиране, лоша грижа за кожата, наследственост, слънцето, неправилно хранене, поява на черни точки и пр.

pori

ГРИЖИ ЗА ШИРОКИ ПОРИ

1. Ексфолирайте по 2 пъти седмично. Така ще премахвате мъртвите клетки, както и мръсотията, която деформира порите, причинява акне и черни точки. Използвайте тампон от памук с малко хладка вода и изтъркайте нежно кожата.

2. Правете парна баня веднъж седмично. Това ще ви помогне да се отворят порите, да се почистят шлаките, мръсотиите и мазнините. После ще се върнат към естествените си размери. Сложете съд с вода на котлона. Когато заври, изключете го, доближете лицето си, покрийте главата си с кърпа. Изплакнете с хладка вода и подсушете внимателно.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

parna-banya-lice

3. Слагайте маска за лице. Когато завършите банята, порите ще са отворени, така че се възползвайте от момента. Най- препоръчителни са маските с глина, защото премахват акнето, абсорбират излишната мазнина, но и намаляват размера на порите.

4. Почиствайте всяка сутрин лицето си. Когато се събудите, измийте лицето си с хладка вода го почистете с домашна рецепта: смесете 250 грама вода, 60 грама прясно мляко, 2 с.л. бикарбонат, 1 белтък. Ще почистите порите в дълбочина, ще премахнете повърхностите бактерии, които могат да увредят порите. Изтъркайте нежно и изплакнете с хладка вода.

5. Хидратирайте с алое вера. Това растение тонизира лицето, контролира несъвършенствата и предпазва от външни агенти. Ако имате алое вера у дома, отрежете едно листо и изцедете внимателно гела отвътре. Нанесете върху лицето и оставете да изсъхне, преди да изплакнете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *