5 храни за здрава кожа

Някои храни имат съставки, които поддържат кожата гладка и еластична, помагат в борбата срещу състаряването. Ето няколко от тях:

тиква

Ягоди

Ягодите имат повече витамин С, отколкото портокалите и грейпфрута взети заедно. А хората ядящи богати на витамин С храни имат по – малко бръчки и кожата им като цяло е в по – добро състояние. Това безкрайно полезно вещество се бори със свободните радикали, увреждащи клетките и възпрепятстващи производството на колаген.

Зехтин

Зехтинът е известен като сигурен доставчик на антиоксиданти и със своите противовъзпалителни свойства. Още в Древен Рим е бил използван за масаж на кожата, а вътрешното приложение също носи невероятни облаги.

Зелен чай

Изпиването на една чаша хубав зелен чай прави много повече за вашата кожа, отколкото можете да си представите. Той също е пълен с антиоксиданти и има антисептични свойства. Дори нещо повече – редовното пиене на зелен чай намалява риска от рак на кожата, а ако добавите и една чаша прясно изцеден плод от цитрусови плодове, ще повишите многократно защитните сили на организма.

Тиква

Богата на картоноиди, които помагат за неутрализиране на свободните радикали в кожата и предпазват клетките от стареене. Тиквата е пълна с витамини А, С и Е, както и с мощни ензими, помагащи при почистване.

Нар

Един от най – богатите на антиоксиданти плодове. Изследванията показват, че сокът от нар носи повече ползи за организма дори от зеления чай. Яжте го или нанасяйте върху кожата, винаги ще ви помага. Чудесен е за почистване от мъртвите клетки. Просто изцедете малко сок и с него почистете лицето.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *