Съвети за мазна кожа на лицето

лицеМазната кожа е лесно забележима, тъй като прави лицето да много лъщящо, особено на челото и носа. Мазната кожа на лицето е неприятна за всяка жена, затова ще ви дадем някои съвети как да я третирате.

Освен с лъщящата кожа, най- известният външен фактор за мазна кожа, е че може да се усети при допир. Също така порите са по- големи и произвеждат повече пъпки и акне. Именно заради това е важно да се научим как да се грижим за този тип кожа.

ГРИЖИ ЗА МАЗНА КОЖА НА ЛИЦЕТО

За да не задълбочаваме проблема, не трябва да добавяме още себум. Това означава да избягвате продуктите с олио и да избирате кремове, които няма да разширяват още порите, което би лице1увеличило акнето.

Използвате хидратиращ крем за мазна кожа. Продуктите, които използваме, не зависят само от кожата, но и от средата, която ни заобикаля. Фактори като слънцето и влажността увеличават производството на мазнина, което означава, че козметиката и гримът трябва да са съобразени с това.

Дерматологът може да ни предпише продукти, специално за мазна кожа, които да ни помогнат да я поддържаме. Не махайте мазнината с ръка, а използвайте кърпичка.

Мазната кожа изисква ежедневни грижи.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *