Кафето намалява риска от рак на кожата!

Кафето намалява риска от рак!

Чаша кафе на ден може да ни предпази от рак на кожата, според най-ново проучване. Учените са открили, че с увеличаването на броя чашки кафе, съдържащо кофеин, се намалява риска от най-често срещания рак на кожата – базално-клетъчен карцином.

Този вид рак се развива бавно, но поразява доста хора, ето защо и хранителните фактори, които имат някакво защитно действие могат да окажат положително влияние за здравето на хората. В проучването взели участие 112 897 участници, 22 786 от които развили карцинома за период от 20 години. Наблюдавана била обратна връзка между консумацията на кафе и риска от

кафето е полезно!

карцином.  Аналогично такава зависимост била наблюдавана и между приема на кофеин от други източници- чай, кола, шоколад и риска от рак на кожата. Консумацията на безкофеиново кафе, обаче, не показала подобна зависимост. Според учените тези данни са в съгласие с получени досега при мишки, където кофеинът блокира развитието на кожни тумори. За разлика от установеното  в проучването, кофеинът не оказва влияние върху развитието на други два вида рак на кожата- карцином на сквамозните клетки и меланом.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/h_HPx_gRhtE

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *