Съвети за красива и здрава коса

keratin

Ако искаме да запазим косата си по- дълго време здрава и млада, ето някои полезни съвети:

1. Освежете скалпа: това е най- важната зона, ако искаме здрава и красива коса. Скалпът се нуждае от третиране за пречистване на порите, подсилване и избягване на проблеми със скалпа.

2. Хранете се здравословно: храненето е един от ключовете, за да имаме здрава и красива коса. Трябва да увеличим консумацията на храни, богати на витамини, минерали, протеини и есенциални мастни киселини. Например: сьомга, леща, ленено семе, боровинки, спанак, яйца и др.

3. Решете се няколко пъти дневно: добрият масаж и ежедневното ресане помагат да имаме здрава коса. Ако се решим по 2- 3 пъти дневно, се стимулира растежа и я поддържаме здрава. Използвайте подходяща четка.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa

4. Намалете стреса. Може да ви се струва, че няма връзка, но стресът може да засегне сериозно здравето на косата. Стресът отслабва косата, ускорява остаряването и причинява косопад.

5. Ограничете топлината: директното и продължително излагане на слънце, употребата на маша и преса ускоряват остаряването на косата и причиняват различни проблеми. Високите температури правят косата слаба и водят до косопад.

6. Пийте повече вода: Водата е много важна за красивата коса. Пийте по два литра вода на ден, за да сте хидратирани и да имате здрава коса.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *