Подобрете състоянието на косата си с храна

kosa-hrana

Въпреки че има изобилие от продукти за коса на пазара, без съмнение доброто хранене помага на тялото не само да се изчиства от токсините, но и да имаме здраво тяло.

Освен да нанасяме маски и балсами отвън, трябва да се грижим за косата и отвътре. За целта има много храни, които могат да помогнат да имаме здрави и силни фоликули.

Първо, трябва да се научим да избягваме веществата, които дехидратират косата. Най- вече това са тези, които съдържат кофеин и алкохол. Прекаляването с кофеина може да накара тялото да загуби част от резерва си на минерали. Това ще ни накара да се чувстваме изморени, но и косата ще изгуби блясъка и гъстотата си. С алкохола се получава нещо подобно. Косата отново се дехидратира, гъби дебелина и блясък.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

kosopad-meniu

За да имаме перфектна коса, в храненето ни не трябва да липсват вещества като витамини В и С, нито минерали като желязо и цинк. Най- добрият начин да включим витамините в храненето си е чрез приема на плодове и зеленчуци.

Минералите са не по- малко важни, за да имаме здрава, силна и блестяща коса. Цинкът е много важен, тъй като предпазва от косопад. Богати на цинк са храни като спанак, месо и морски дарове. Доброто хранене ще ни помогне да имаме желаната коса. Въпреки че резултатите не идват веднага, те са продължителни, балансират тялото ни и ни карат да се чувстваме добре.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *