Супер храни за здрава коса

kosa-blyasak

Много фактори могат да доведат до косопад: дефицит на желязо, наследственост, раждане, менопауза и пр. Косата е жив организъм и също се нуждае от хранителни вещества. Протеините от месото и желязото от зелените зеленчуци правят косата силна. Желязото от червеното месо, спанака и зеленчуците са ключови за достъпа на кислород. Цинкът от месото и рибата помагат за растежа, а сярата от бялото месо подсилва слабата коса.

МОРКОВИТЕ: Съдържат големи дози бета- каротен, важно вещество за поддържане здравето на косата.

СПАНАКЪТ: Съдържа големи количества фолиева киселина, която е много важна за растежа на косата. Желязото, бетакаротенът и витамин С също се съдържат в този зеленчук.

ЦИТРУСИ: Съдържа вещества, необходими за стимулиране на растежа. Доставят витамин С, който участва в синтеза на колаген, вещество, което участва и в косата и помага за усвояването на желязото.

ЯЙЦЕ: Богато е на протеини, при това най- качествените. Яйцето съдържа биотин, минерали като цинк, селен, желязо, които контролират косопада. Биотинът принадлежи към витамините от В- групата, която е много важна за растежа на косата. Ако яйцето е сурово, тялото не може да усвои биотинът.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

dieta-proteini

ЧЕРВЕНО МЕСО: Доставя протеини, от които тялото има нужда, за да расте здрава косата. Телешкото е важен източник на протеини от животински произход. Съдържа още ценни вещества, като цинк и желязо. Богато е и на биотин. Всички тези вещества предпазват от косопад.

СЬОМГА: Съдържа омега- 3 мастни киселини, които помагат за растежа. Сьомгата е богата на омега- 3.

ЛЕЩА: Съдържа мощна комбинация от протеини, минерали и витамини, които са важни за косата. Желязото е важно за здравето на космените фоликули. А витаминът биотин помага за растежа на косата.

ОРЕХИ: Богати са на биотин и витамин Е, които пирдпазват клетките срещу уврежданията от околната среда. Богати са и на селен, съдържат и мед. Недостига на биотин и мед води до косопад, защото косата става суха и късаща се.

ОВЕС: Съдържа витамини от В- групата, цинк, протеини и мед, които са важни за косата. Овесът е богат на магнезий, фосфор, калий и желязо.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *