Кои са най- лошите неща, които правите всеки ден с косата си

Не всички неща, които правите на косата си са добра идея. Някои от тях, които мислите за добра грижа, всъщност се оказват точно обратното и съсипват косата ви. Ето кои ежедневни грижи могат да съсипят косата ви.

kosa-greshki

Постоянно ресане. Ако сте от жените, които постоянно се решат косата, спрете се. Това е една от най- лошите ежедневни грижи. Като прекалявате с ресането, само дърпате и отслабвате космите. Така улесняването падането на косата.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Безразборната употреба на шампоан. Изберете шампоан, който е подходящ за вашия тип коса, същото важи и за балсама.

Ресане на мокра коса. Избягвайте гребена, когато косата ви е току- що измита. Първо я подредете с гребен с широки зъби. Така няма да дърпате и да скубите косата.

kosopad-samochuvstvie

Използвате неправилните аксесоари. Избягвайте кариоки, пластмасови фиби, и пр. Трябва да са от памук или друг нежен материал, който да не дразни скалпа. Тези аксесоари често късат косата.

Не разтривате скалпа си. Когато миете косата, задължително разтривайте скалпа. Така стимулирате растежа, изчиствате мъртвите клетки и избягвате появата на пърхот.

Не оставяте косата си да почива. Като всяка част от тялото ви, и косата се нуждае от почивка. Така както кожата ви трябва да си почива от гримирането, се въздържайте от честата употреба на сешоар, на гелове, на кремове и пр.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *