Рецепти срещу наелектризирана коса

Наелектризираната коса е синоним на сухота, т.е., на дефицит на влага натурални мазнини. Горният слой на кутикулата става грапава, като прави косъм порест. По този начин молекулите на влагата от въздуха се „полепват“ и се „издуват“. Затова хората, които живеят на влажен климат (или през лятото), повече страдат от проблема.

friz

Но е напълно възможно да се справите с проблема, без да обвинявате климата или дъжда. Домашните рецепти са чудесен начин, тъй като не създават зависимост, не се използват химикали, имат добри и дългосрочни резултати.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОН СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК

РЕЦЕПТИ ЗА НАЕЛЕТРИЗИРАНА КОСА

Ябълков оцет. Омекотява и заглажда кутикулата на косата. Слагате върху току- що измитата коса и решете с гребен с широки зъби. Когато се плакнете, водата да е възможно най- студена, за да се затворят кутикулите – така косата ще е по- мека и блестяща.
Зехтин и яйце. Смесете в съд 60 грама зехтин и едно цяло яйце. Нанесете върху косата, оставете да действа 30naelekrizirana-kosa минути и измийте с хидратиращ шампоан. После сложете балсам.
Лайка. В 500 мл вряща вода сложете 1 с.л. цветове от лайка и оставете да киснат един час. Добавете ¼ с.л. ябълков оцет. Измийте косата с шампоан и после нанесете отварата, която вече трябва да е студена или хладка. После сложете обичайния балсам.
Майонеза. Тази маска се прави веднъж седмично. Премахва сухотата и подхранва косата. Доставя протеини, които са здравословни. Смесете 60 грама майонеза с една яйце. Нанесете върху косата, оставете да действа половин час, като завиете с кърпа. Махнете с шампоан и гореща вода, после използвайте балсам и накрая изплакнете със студена вода.
Банан, зехтин и мед. Намокрете косата с хладка вода и я завийте с хавлия. Намачкайте два зрели банана и добавете 1 с.л. мед и 5 капки зехтин. Когато имате хомогенна смес, нанесете върху косата, сложете шапка за баня и оставете да действа 30 минути. Изплакнете добре косата.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Рецепти срещу наелектризирана коса"

  1. minecraft games   04.09.2019 at 19:21

    Hey would you mind stating which blog platform you’re working with?
    I’m looking to start my own blog in the near
    future but I’m having a hard time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

    The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.

    P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *