Как да поддържаме косата си здрава

Знаем, че има навици, които сериозно могат да навредят на косата ни. Разбира се, те са доста, така че не можем да се сещаме за всички. Но за вас сме приготвили някои от най- често срещаните.

kosa-blyasak

Промяна в рутината от време на време, отпускане и отдих за косата са някои полезни съвети. Ето на какво да обърнете внимание:

Употреба на стари аксесоари за коса. Дори да не ви се вярва, употребата на стари и мръсни четки може да навреди на косата ви. Четките могат да натрупват мръсотия, мазнини, бактерии. Ако ги използвате, без редовно да ги миете, излагате на риск косата си. Мийте четката си, след като сте я използвали, поне веднъж месечно.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Много топлина. Мийте косата, после я сушите със сешоар. На другия ден, използвате преса, за да я изправите. Многото топлина не е полезна за косата, дори да използвате протектор. Вместо да използвате такива уреди, от време на време оставяйте косата си да съхне сама.

kosa-luk

Стрес и лошо хранене. Много често работата или ученето ни потапят в стресови ситуации, които не ни се отразяват добре. Липсата на сън, на здравословни навици, постоянното излагане на стрес, се отразяват негативно на косата ни.

Миене на косата с гореща вода. Не е полезна за косата горещата вода. Тя дехидратира косата, изсушава я, прави я чуплива и по- склонна към чупене. Горещата вода не е полезна и за кожата, така че я избягвайте.

Спрей. Няколко дни вятър и по- разрошена коса, веднага слагаме спрей, за да я стабилизираме. Но, както винаги, прекаляването с продукти от типа на спрей или фиксатор, карат косата да се къса.

Стегнати прически. Изобщо не са полезни за здравето на косата ви. Така стресирате косата и често водят и до косопад. Отделяйте почивни дни за косата, без да я тормозите с различни аксесоари.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *