Как да пазим косата през лятото

Слънчевото лъчение е вредно за косата. Изсушава я, отнема й блясък и жизнеността. За да е здрава и блестяща косата, трябва да я хидратирате и да я предпазвате.

kosa-slance

Всеки тип коса се нуждае от специфично третиране. Ако косата ви има тенденция да образува пърхот, трябва да използвайте масла и продукти, които са мазни. Ако косата ви е мазна, трябва да използвате гелове без алкохол. Боядисаните коси пък се нуждаят от по- особени грижи, за да запазят цвета си – шампоани, балсами, маски, протектори от слънце, които подхранват и предпазват външния слой на косъма.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Слънцето изсветлява косата. Дори да ви харесват златистите отражения, UV лъчите окисляват пигментите меланин и също кератина. Освен това, ултравиолетовите лъчи, увреждат повече косата, когато е мокра. Затова, за да се предпазите, винаги я покривайте с кърпа или шапка.

kosa-lqto

Освен слънцето, морската вода действа като гъба като абсорбира водата и дехидратира косата. Хлорът в басейна е враг на косата, тъй като я кара да губи цвета си и причинява статично електричество. При къпане, много добре изплаквайте косата.

Ако имате суха коса, използвайте шампоан за подхранване на косата. Слагайте си хитратиращ шампоан за след слънце, за да възстановите косата и да я направите отново мека. Вместо балсам, по- добрия вариант е да използвате натурални масла като зехтин, кокосово, жожоба, слънчоглед и др. Възстановяващите маски са задължителни за лятото, като ги нанасяте веднъж седмично.

Косата става по- тънка и чуплива. Много внимавайте, когато се решете. Използвайте гребен с широки зъби. Използвайте продукти за ресане, които съдържат предпазващи частици. Намалете употребата на сешоара, дръжте го на разстояние и използвайте студената струя. Направете си прическа, за да се справите с цъфналите връхчета.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *