Домашни маски за коса с протеини

Можем да си купим маска от магазина или да ни сложат във фризьорския салон. Но винаги е по- приятно, когато знаеш, че маската съдържа само натурални продукти и можеш да си я направиш у дома.

maski-za-kosa

МАСКИ С НАТУРАЛНИ ПРОТЕИНИ

Преди да нанесем маската с натурални протеини, трябва да си измием косата. Можем да я сложим след шампоана или след балсама- особено ако косата ни е много суха и увредена.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

Много добър вариант са маските на основата на яйца. Първо трябва да ги разбием и да добавим различни съставки като лимонов сок, етерични масла – рициново или зехтин. Маските с яйце се правят два пъти в месеца, като жълтъка не kosopad-proteini-3трябва да се използва, ако косата е много мазна.

Можем да си направим маска с две разбити яйца, 2 с.л. зехтин екстра върджин и половин авокадо на пюре.

Киселото мляко е друг подходящ вариант , тъй като съдържа лактова киселина, която почиства и подхранва косата в дълбочина. Можем да го използваме самостоятелно или комбинирано, както в случая с яйцето, а при много увредена коса можем да смесим и двете за интензивно подхранване.

Маските се нанасят внимателно и с масажиращи движения – не само за да попие добре продукта, но и за да се подобри кръвообращението. Нещо много важно, ако искате да избегнете косопада и да накарате косата да расте по- бързо.

Необходими са не повече от 15 – 20 минути, за да се получи ефекта. Но ако имаме повече време – след един час косата ще е невероятно подхранена.

Ако искате, можете да покриете главата с шапка за баня или кърпа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *