5 врага на косата

Грижата за косата е лесна работа, ако не я излагате на агресивните фактори, които я увреждат. Нека разгледаме кои са петте основни врагове на косата.

uvrejdane-na-kosata

5 . Аксесоари за коса. Можем да си направим страхотни прически с различните аксесоари, които се предлагат. Но препоръките на специалистите са да се използват от веднъж до три пъти седмично. Ежедневната употреба на аксесоари като ластици, фиби, шноли и пр., уврежда кутикулата на косата. Трябва много да се внимава и със свалянето им.

„ЕФЕКТ – 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

4 . Атмосферни фактори. Слънцето е един от най- големите врагове на косата, но също така вятърът, сухия въздух и влагата влияят. Ако прекарвате много време навън, използвайте хидратиращи и предпазващи продукти, носете шапка.

3 . Небалансирано хранене. За да имате красива коса, трябва да се храните балансирано и да приемате всички kosopad-savetiполезни хранителни вещества. Ако храненето ви е ограничено или съсредоточено върху мазнините, рафинираните храни и газираното, по косата ще си личи липсата на витамини и минерали. Ще отслабне, ще изгуби блясък и ща започне да пада.

2 . Химическо увреждане. Почти всички жени днес си боядисват косата, дали заради модата, или за да прикрият белите коси. Но не само боята за коса уврежда косата. Избягвайте опитите у дома, по- добре се обръщайте към специалист.

1 . Топлинни уреди. Определено високата температура вреди много на косата. Всеки косъм е покрит с обвивка, наречена кутикула, която се състои от малки люспи. Тя ни предпазва силата, здравето и протеините на косата.

Топлината отпуска люспите и ги отваря, като оставя косата напълно незащитена. Косата става слаба, тънка и чуплива.

Ако все пак искате да използвате такива уреди, използвайте подходящи защитни средства.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *