5 съвета за прекрасна коса

kosa-krasiva

Неправилното хранене, увреждането от високи температури на уредите и дори околната среда са някои от факторите, които карат косата да губи мекотата си, да няма блясък или обем. За да имаме здрава коса, която лесно се поддържа, трябва да предприемем някои мерки.

Ето как да имате красива коса, която да буди завист:

1 Грижете се за храненето си

Макар и да не си личи, храните, които консумираме се отразяват на състоянието на косата ни. Затова, трябва да се храним здравословно, да включим повече плодове и зеленчуци в менюто си, също бяло месо и семена и пр.

2 Миенето на косата всеки ден е грешка

За да не изгубим естествените мазнини на косата, експертите не препоръчват ежедневното миене. Най- добре е да го правите 3- 4 пъти седмично. Ако скалпът ви е мазен, използвайте сух шампоан.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-bez-obem

3 Балсамът не трябва да отсъства

Балсамът ни помага да се предпазим от статичното електричество и да не позволяваме късането на косата. Изберете подходящия продукт, спрямо вашия тип коса.

4 Натуралното е винаги най- добре

Прекаляването с уреди като сешоар и преса, влошават състоянието на косата. Старайте възможно най- често косата ви да е в натуралното си състояние. Хидратирайте я веднъж седмично.

5 Не прекалявайте с шампоана

Използвайте минималното количество. Ако сложите много шампоан, космените фоликули се подуват и косата изглежда без блясък. Върховете се нуждаят от балсам, така че не го забравяйте.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *