Как да се грижим за косата през зимата

kosa-zima-3

Зимата не е най- добрият сезон за косата ни. Топлината, студа, вятъра, дъжда, статичното електричество… не са най- добрите условия за вашата коса. Затова, ви предлагаме три ценни съвета как да се грижите за нея през този сезон:

1. Мийте косата си внимателно. Скалпът е изложен на екстремни външни влияния. Да не говорим за ефекта от есенния косопад. Затова, мийте косата си тогава, когато е необходимо. Ако не се омазнява толкова често, не я мийте всеки ден. Продуктите за коса, които използвате, също са много важни. Трябва да са съобразени с нейния тип.Нанасяйте шампоана с нежен масаж, а не търкайте с ноктите си.

„ЕФЕКТ-2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-zima-2

2. Подхранвайте косата в дълбочина. Когато измийте косата, подхранете я в дълбочина, особено ако е къдрава или боядисана. През зимата носим шапки, които предизвикват статично електричество. Това води до лесно увреждане на косъма. Така че не прекалявайте с тях и оставяйте косата си да диша, винаги когато е възможно.

3. Решете се без да увреждате косата. За да освободите косата си от нечистотиите, трябва да решете косата си всеки ден по няколко пъти. Решете се, без да се скубете, като започвате от корена към върха. Внимавайте и със сешоара. Не го дръжте прекалено близо до косата си. Замествайте топлата струя със студена.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *