3 съвета за растеж на косата

kosa-saveti

За да расте косата ни дълга и здрава са необходими усилия. Косата расте средно с 1, 27 см на месец. Зависи от храненето, грижите за косата, наследствеността и пр. Обикновено, здравата кожа на главата означава, че и косата ни е здрава. Ето как с няколко стъпки всеки ден, можете да я накарате да расте:

1. Масажи на скалпа. Корените на космите имат нужда от хранителни вещества. Един от най- добрите начини да попаднат там е чрез масаж. Така подобряваме кръвообращението и кръвта носи повече кислород и вещества. Масажирайте нежно скалпа с пръсти. Правете масаж от 1 минута всеки ден. Може да правите по два.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-maya

2. Стимулатори за скалпа. Един от най- добрите начини да се стимулира растежа на косата е чрез етерични масла. Може да използвате масло от босилек, от лавандула, от коприва, от розмарин. Масажирайте с маслото скалпа. Оставете да престои един час или цяла нощ. После измийте и сложете балсам.

3. Косата да е чиста. Редовно мийте косата с шампоан, за да е здрава. Ако мръсотия, мазнина и мъртви клетки се натрупат по скалпа, увреждат фоликулите и пречат на косата да расте. Важно е шампоанът ви да е подходящ за вашия тип коса. Подхранването на косата също е важно. Използвайте балсам, ако ви е необходим. Може да си правите и маски 1- 2 пъти седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *