Мишо Шамара: Бойко Борисов е напълно изтрещял, като Хитлер в последните си дни! ИНТЕРВЮ

Мишо Шамара

  Михаил Станиславов Михайлов, известен като Мишо Шамара, е певец и paп изпълнител. Роден е във Варна. Създава групата „Гумени Глави“ заедно с Валентин Генев – Вальо Кита, през 1994 г. Успехът му идва с „Гумени Глави“, които без подкрепата на радиото, телевизията и без никаква реклама през 1994 г. продават 120 000 копия от дебютния си албум „Квартал 41″. Дискът му „Мой“ се продава в рекордните 90 000 копия. Мишо се преименува на Sha, съкратено от Шамара. След проектите зад океана първо с МС Michael, а по-късно с Drag on и българката Ивета се нарича Big Sha. Той записва и песен с известния американски paп изпълнител DMX.

– Мишо, защо се разгневи при гостуването си в една телевизия?
– Напрежението около мен е голямо. Представянето на проблема беше с цел той да се неглижира. Те се опитаха да кажат, абе един вид Мишо Шамара говори тук някакви глупости, за да си спечели публика, а не че наистина има сериозен проблем.

Бойко Борисов

– Как ще коментираш факта, че съдебното обвинение срещу теб падна?
– Това е най-страшното нещо, което казаха – ами нали то делото падна, какъв ти е проблемът? Абсолютно неглижиране на истинския проблем.

Защото това, което направиха управляващите, е вероломен акт срещу свободата на човека в европейската провинция България. За тях няма значение един човек да влезе в затвора, един рапър, който си е позволил да каже важни неща. Това не значи, че съм лош човек. Ако не разбират моето изкуство, макар сигурно „изкуство“ да е силно казано в техните очи, то не означава, че аз трябва да вляза в затвора. Все едно, ако стана политик и министър-председател, да кажа: всички, дето свирят на цигулка – в затвора, щото ме дразнят. Това е малоумно! Не могат да ни управляват хора, които не минават психиатричен преглед на всеки шест месеца. Този човек подклажда хората да вършат тъпотии.

– Имаш предвид премиера Борисов?
– Да. Поведението му и егоцентризмът му подклаждат хората да се държат като едно време при комунизма.

Представяш ли си, полицията и мутрите да ме плашат, че ще се разправят с мен. На кого да се оплача? На арменския поп, единствения, който остана. Ако има около него по-умен човек да му каже, че така не се прави, той на секундата ще го уволни. Защото иска да е център във всичко – футбол, карате, собственик на самолети и хеликоптери, световен шампион по куче, той е някакъв си и според Памела Андерсън. Диктаторът на Саша Коен е по-малко смешен от реалността в България. Нашият напълно е изтрещял. Като Хитлер в последните си дни, абсолютна пихтия. Мозъкът му е атрофирал, нали знаеш как покварява властта. И с Бойко ще се случи това, което е стигало и другите диктатори. Ще го закопаят неговите хора. Те са най-големите му врагове. Чакат да го ударят в гръб. Притеснява ме единствено да не ме убият. Но аз съм се прежалил! Само да не ми закачат децата! Страх ме е да си запаля колата, сериозно говоря!

Слави Бинев (вляво) и Мишо Шамара

– На кого искаш да удариш шамар?
– На никого. Моите шамари ги раздавам с думи. Тоя ще го смеля с лафове. Той обра държавата и прави вече трети или четвърти милиард, това се говори. Хората се страхуват и като ида на участие, ми се оплакват, все едно аз съм министър-председателя. Майките ми викат, ела на нашия протест, децата ни гладуват. Никой, казват, не ни обръща внимание. Дават ни някакви помощи, 250 лв., ама не на седмица, а на месец.

– Имаш ли чувството, че някой внимателно следи изявите ти?
– То е пределно ясно. Има всякакви опити. Като ида някъде на участие веднага почват проверки, данъчни. Треснах във Фейсбук един постинг: абе тъпак, много си елементарен.

– Някой от твоите колеги обади ли ти се, защити ли те?
– Тези, които ме защитиха, бяха Мария Илиева, Белослава. Истински, мъжки момичета. Те разбраха какво се случи и защитиха свободата на словото. Показаха смелост към обществото. Много мои колеги се лепнаха към властта, но знам, че деца хранят и не мога да ги обвиня. Но трябва да разберат, че и това си има граница.

Серафим Стефанов-Сарафа и Мишо Шамара (вляво), чиято обща песен "Бяло, зелено, червено" стана "хит номер едно", в следствие и парламент

– Реагираха ли медиите адекватно?
– Медиите са купени пак от Бойко – 90%. Казвам нещата каквито са, не изразявам политически позиции. Но ме защитиха политиците Сергей Станишев и Слави Бинев и веднага ревнаха, че съм се продал и не знам какво. А аз имах проблем и този проблем не е само мой. Ако не кажа на тези хора, па били политици, еваллата, ще изглежда супер тъпанарско. Какво искат? Да си трая и да лежа в затвора ли бе? Ако не беше станало така, управляващите пред нищо нямаше да се спрат. Със Слави Бинев на пресконференцията в Страсбург разказах много важни неща и ме излъчиха по света, даже на китайски. Но най-смешното беше, че Бойко, големият мъж, пратил някакво същество да раздава листове с „компрометиращия текст. Този човек, дори като воюва, се държи като жена. Тези хора си мислят, че могат да си позволяват всичко. Само едно не правят – да помагат на хората да живеят по-добре. Това не са политици.

Ако не можеш да вършиш тази работа – айде чао. Направиха ме политик по принуда. А аз не искам.

– Казваш, че хората страдат от това управление, ама нали те го избраха?
– Те вече знаят за какво става въпрос. Знаят какъв изрод ни управлява. Но всички мълчат. На следващите избори обаче той няма да управлява. А Бойко няма да иска да бъде нищо по-малко от министър-председател. Само че няма да може, защото никой няма да се коалира с него. И какво, депутат ли да стане? Ама депутат не е реална власт и няма да има за крадене.

– Ти откога познаваш Бойко Борисов?
– Отдавна. Викал съм го да реже лентите на мои дискотеки, щото знам, че обича. Фирмата му ме е охранявала. Организирал съм рапърите във Варна да участват за ГЕРБ и т.н. И после като взе властта, какво стана? Искам да кажа на медиите, които са плод на Бойко: Хей, имате още 6 месеца и после той като не е на власт, какво правите?

– Някой от управляващите опита ли се да се свърже с теб, след като стана историята с paп парчето?
– Едни хора искаха да ме свържат с Бойко.

Само да съм поискал и веднага щели да ми уредят среща. Казах им, че с тоя не искам да комуникирам. Не го правя за пари. Не съм взел от него и няма да взема. Какъвто и да съм бил, каквато и музика да съм правил, не съм се държал като путьо. Винаги съм държал на мнението си. Сега ще правим клипа на новото ми парче The War is On („Войната започна“).

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *