Колко риба да ядем

riba-polezna

„Трябва да се яде риба“. Много често чуваме тези думи. Въпреки че миризмата не понася на всеки, тази храна е една от най- добрите източници на протеини и полезни мазнини. Но какво количество риба да ядем?

ИДЕАЛНО КОЛИЧЕСТВО

Според някои изследвания, препоръчителната доза е две порции седмично. Някои лекари дори препоръчват по 3 пъти в седмицата.  Единият път трябва да съдържа повече протеини като риба треска, а втория път – риба, която е богата на полезни мазнини, като сьомгата или сардината. Като включим този навик в ежедневието, намаляваме с 1/3 възможността на се разболеем от сърце. Също така, редовната консумация на риба намалява вероятността от депресия, Алцхаймер, инсулт и пр.

riba-zdrave

ПРЕПОРЪКИ

Всички видове риба съдържат в различна степен живак. Висок прием от това вещество може да е опасно за плода. Затова бременните жени трябва да избягват консумацията на риби с повече живак като акулата или риба меч.

Ако обичате да ядете риба, вече получихте още положителни факти за избора си. Ако не обичате, не се притеснявайте. Като ядете ядки и растителни масла пак можете да си набавите достатъчно полезни мазнини, които да ви предпазят от доста заболявания.

Защо е полезно да се яде риба. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/PMnFnQ6qL5Q

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *