5 причини за необяснима умора

umora-1

Напоследък се чувствате изморени? Може би причината е стрес на работното място или у дома. Много често обаче се чувстваме изморени, дори когато сме спали 8 часа и не знаем на какво се дължи. Ето няколко причини за необяснима умора, които вероятно пропускате:

1. Дехидратирани сте. Може би това е последното, за което ще се сетите. Но дори да загубите 1,36% от нормалния обем на вода в тялото си, ще усетите виене на свят и умствена умора. Решението е да пиете по- често вода и да ядете пресни плодове.
2. Щитовидната жлеза не работи, както трябва. И хипертиреоидизмът, и хипотиреоидизмът са свързани с внезапна преумора. 1 от 8 жени развиват подобно заболяване в даден момент.

„ДИАБЕСТАН“ – ДИАБЕТ И КРЪВНО ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

umora
3. Станали сте веган. Сигурно сте си мислили, че това е най- доброто за тялото ви, но може би пропускате, че не приемате важни витамини от храни с животински произход, като В12. Помолете лекаря си да ви изпише добавката.
4. Приемате антихистамини. Предпазват ни от алергии, но и ни карат да чувстваме умора и да сме сънени. Помолете лекаря си да ви предпише антихистамини без седативен ефект.
5. Пиете много кафе сутрин. Знаем, че ни събужда, но ако прекалите, следобеда бдителността ви може да падне. Пийте малки дози кафе сутрин.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *