Ядем ли повече заради тренировката?

Възможно ли е да напълнеем от фитнес?

фитнес

Много жени се оплакват, че като започнат фитнес трупат килограми, вместо да отслабват. В повечето случаи обвиняват спорта с твърдението, че след упражнение огладняват страшно много и независимо от желанието си, се тъпчат като невиждали. Тоест, според тях заради тренировката приемат ненужни калории и в крайна сметка губят борбата с наднорменото тегло. В крайна сметка – вярно ли е това?

Като се има предвид, че при фитнес наистина горите много калории, логически може да стигнете до извода, че тялото ще реагира с интензивен пристъп на глад, който ви изпраща директно към хладилника или най – близката закусвалня. В действителност нещата съвсем не стоят така. Последните проучвания показаха, че тренировките не само не ни карат да ядем повече от необходимото, но и регулират апетита по напълно естествен начин.

Приемете тази истина като една страхотна новина, която ще ви мотивира още повече да влезете във форма и да отслабнете. Запомнете, че

Изгарянето на много калории няма да ви направи гладни

Или поне не повече от обикновено. А когато човек се упражнява закалява не само тялото, но и духа. Тоест, след това ще бъдете по – добра кондиция и с по – силна воля за противодействие на лакомията.

Но все пак – защо фитнес тренировките ни предпазват от чувство за глад? Експертите обясняват, че тежките упражнения понижават нивата на хормона грелин (който усилва глада) и предизвикват завишаване в нивата на кръвната захар, което намалява апетита. Предполага се, че интензивните движения карат мозъка да обработва сигналите на стомаха по различен начин и активират различни нервни функции, които намаляват мотивацията за ядене.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *