Нискокалоричните диети

Нискокалоричната диета се базира на спазването на приема на калории, които изисква организма ни без да прекаляваме, а в същото време храната трябва да е разнообразна, за да не ни липсват хранителни вещества.

dieta-saut-biich

Принципите на правилното хранене с малко калории са описани в нискокалоричната диета.

Включете в диетата за отслабване всички храни по балансиран начин, ограничете приема на мазнини, захар и сол, поддържайте здравословно тегло, заедно с доброто си здраве.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП- ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

Около много диети се изграждат фалшиви очаквания с обещания за бързо сваляне на килограми в кратък срок . Това не само провокира недостиг на хранителни вещества, но и здравословни antioksidantiпроблеми.

Ако желаете да се подлагате на нискокалорична диета, може да се посъветвате с лекаря си дали е подходяща за вас, според начина ви на живот и физическата ви натовареност .

Заедно с диетата трябва да са сте физически активни, за да е още по- ефективно отслабването.

Основното за нискокалоричната диета е:

Трябва да се консумират всички основни храни, като се има предвид, че месото трябва да не е тлъсто, а млечните продукти да са обезмаслени. При готвене избягвайте мазнините. Гответе основна на пара или на скара.

Дневната консумация на сол трябва да е минимална, тъй като помага за задържането на течности. Пийте поне по 2 литра вода на ден. Не прескачайте хранения, като закуската е най- важното за деня, а вечерята – най- лекото.

Включете зеленчуците в обяда и вечерята, а също така и протеини (месо и яйца). За десерт яжте желатин или плод. Сложните въглехидрати трябва да се ядат веднъж седмично и винаги на обяд. Същото се отнася за бобовите, тъй като доставят празни калории.

Избягвайте алкохол, рафинирана захар, сосове, сладкиши и пържено.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *