Каква е диетата на Шелтън

Диетата на Шелтън е вид разделно хранене, основано на разделение на определени хранителни групи. Всеки вид храна се възприема като отделна група и според принципа на Шелтън, сама по себе си не ни кара да напълняване. Не е важно какво ядете, а по кое време го ядете и как го ядете.

alkalni-hrani

Забрани в диетата на Шелтън

Този метод за отслабване представлява класификация на храните. Не могат да се смесват в диетата на Шелтън храните от алкален тип (плодове, зеленчуци, млечни продукти и пр) с храни от киселинен тип (хляб, зърнени храни, месо, риба, бобови култури ).

Някои хранителни комбинации са забранени: киселини и нишесте, киселини и протеини, захари и нишесте, мазнини и протеини, захар и протеини и др. Млякото се пие винаги отделно. Плодовете също се ядат отделно.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Правило за комбиниране на храните

Според създателя на диетата, за да приемете протеините са необходими ензими в киселинна среда, а за прием на въглехидратите е необходима основа. Тъй като има само един канал, откъдето преминават храните, тази комбинация създава заплаха от химическа неутрализация.

Тази заплаха води до лошо храносмилане. Ако не се спазва правилото за комбиниране на храните, тялото се изморява да произвежда киселини и основи, за да може да храносмели несъвместими храни. Вторичните ефекти от неправилните хранителни комбинации са: газове, изтръпване, тежест.

inulin

Правило за времето

Ако порцията нишесте или протеини съдържа повече от 30% мазнини, трябва да
изчакате 7 часа преди да ядете друго. Цикълът на тялото се разделя на 3 фази:
– 4/12 часа: фаза на елиминирането
– 12/ 20 часа: фаза на прием
– 20/4 часа: фаза на асимилацията

Правило за плодовете

Неутралните плодове могат да се комбинират както с кисели плодове, така и със сладки. Киселите и сладките плодове не се консумират заедно. Пъпешът не трябва да се съчетава с друг плод. Лимонът може да се яде с протеини.

Правило за млякото

Млякото се приема отделно, не е съвместимо с други плодове. Същото важи и за млечните продукти: кисело мляко, сирене, масло.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *