Едно упражнение ще ви помогне да ядете по – малко

Прочетете това преди да гладувате

диети и хранене

Поредното доказателство, че човек може да контролира глада си, бе предоставено от ново проучване за апетита сред студентите в САЩ. В доклада експертите отбелязват, че има сравнително лесен начин, който позволява да наложим тотален контрол и да спазваме всичките предписания на здравословната диета. Всичко е повече от просто: научете се да следите тялото си.

За изследзването бяха наети 110 студенти, които бяха разделени на две групи. Първите имаха за задача да мислят внимателно за здравето и тялото си, наблюдавайки ефекта от всички мисли и усещания. Вторите имаха за цел да слушат въведението към аудио книга и да запомнят какво се казва в текста. Накрая и двете групи имаха по половин час, в който на всички бе предоставена възможност да ядат от любимите си, вкусни бисквити.

Получиха се два много интересни резултата. Представителите на първата група изядоха средно с по 66 калории по – малко от другите, въпреки че са били гладни. Авторите на изследването предполагат, че това се дължи на Зен ефекта, който се получава при изследване на собственото тяло. Тоест, мисълта е позволила на мозъка да влезе в унисон с глада и по – бързо да се постигне чувство за ситост.

Втората интересна констатация е, че всички участници са консумирали повече калории, когато са им сервирали в големи съдове. В крайна сметка това практически означава, че когато седнеш на масата е хубаво да сервираш в по – малки чинии и купички, тъй като голямата купчина храна явно влияе за увеличаване на апетита.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *