6 храни, които образуват целулит

За да преборим целулита, трябва да се храним балансирано, да пием вода, за тренираме, да използваме тематична козметика. Има различни полезни съвети, но едно от най- важните неща, които трябва да знаем е, кои храни водят до целулит.

celulit-poyava

БЯЛА ЗАХАР. Не ни носи никакви хранителни вещества, а за много специалисти си е чиста отрова. Съдържа празни калории, които водят до поява на целулит и напълняване. Води до диабет тип 2 и разваля зъбите. Бялата захар унищожава минералите в кръвта ни – например, изсмуква калция, което прави зъбите и костите ни по- слаби.

Ето някои варианти, с които да я заместите, ако не можете да я спрете: кафява захар, стевия, пчелен мед, кленов сироп, натурални плодови сокове и др.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

ТРАПЕЗНА СОЛ. Трябва да я избягваме в диетата си, защото съдържа само натриев хлорид, който води до задържане на течности и влошава кръвообращението, което води до целулит. Изберете морска сол или хималайска сол, които са богати на минерали и олигоелементи. Солта е важна за здравето ни, но в малки количества.

ПЪРЖЕНИ ХРАНИ. Обикновено са много мазни,а най- често мазнината е от вредната. Когатоparjeno мазнината е загрята на висока температура, отделя вредни вещества, които тялото ни трупа в зони, далече от жизненоважните органи.

Заместете пърженото със скара, пара, фурна, задушени и др.

АЛКОХОЛ. Не предизвикват директно целулит, но влошават състоянието на кръвоносните съдове, което влошава ситуацията. Освен че от него се напълнява и не получаваме никакви полезни вещества, води до задържане на течности и увеличава броя на мастните депа в определени зони на тялото.

РАФИНИРАНИ ХРАНИ. Храните от бяла брашно не се храносмилат добре и предизвикват натрупване на токсини в тялото , които могат да се превърнат в целулит. Заместете бялото брашно с пълнозърнесто, както и зърнени храни като белия ориз с пълнозърнестия му вариант. Разбира се, не трябва да прекаляване и с пълнозърнестите въглехидрати, защото ако не изразходим енергията, която ни носят, тя се превръща в мазнини.

ДЖЪНК ФУУД . Тестени храни, хамбургери, пържени картофи, сандвичи, сосове и пр. – все храни, които се продават в заведенията за бързо хранене, обединяват всички най- вредни съставки, които неминуемо водят до целулит. Съдържат рафинирано брашно, захар и сол, опасни мазнини. Не само водят до целулит, но и до бързо напълняване.

За трансмазнините. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/tr7vV_4Vif0

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *