7 начина да победиш зависимостта си от захар

Използвай тези правила и запазете тялото си във форма

зависимост захар

Рафинираната захар има свойството да влиза в кръвообращението изключително бързо и това води до скок в нивата на инсулин. С течение на времето прекомерните нива на инсулин правят мускулните клетки нечувствителни към хормона, което предизвиква диабет и сърдечни болести. Отделно от това по – голямата част от захарните калории се трансформират директно в мазнини, които стоят на склад и не се използват за енергия. Ето 7 начина да намалите консумацията на сладко:

Хапнете нещо мазно половин час преди хранене

Една чаена лъжичка мазнина преди да седнете намасата (фъстъчено масло например), шепа бадеми или парче сирене, ще свършат перфектна работа. Мазните храни забавят храносмилането и съответно намаляват чувството за глад.

Започнете храненето със салата

Разтворимите фибри от моркови, боб, ябълки, портокали набъбват като гъба в червата и в крайна сметка освобождават глюкоза. Тя прониква в кръвта сравнително бавно, така че тялото се нуждае от по – малко инсулин.

Употребявайте оцет

Казано накратко, оцетната киселина помага по три начина на храносмилането. Яжте в началото на всяко хранене: поръсете салата си или овкусете супата.

Задължително протеин

Ако ядете повечко протеин, тялото няма да отделя толкова много инсулин и съответно няма да има предпоставка за натрупване на мазнини.

Хапвайте варени зеленчуци

Когато приготвяте зеленчуците си, те се смилат по – бавно в корема. Имайте предвид обаче, че не е необходимо да ги варите докато станат на пихтия. Просто ги кипнете във вряла вода и след това овкусете.

Чашка вино с вечерята

Една чаша червено вино може да ви помогне да блокирате захарта още в черния дроб. Но не забавяйте, че не е хубаво да прекалявате, тъй като сам по себе си алкохолът е много калоричен и преди всичко вреден.

Оставете сладкишите за десерт

Ако ядете сладко на гладен стомах, нищо не ще попречи на захарта да се гмурне директно в кръвта ви. Но ако оставите сладкишите за накрая, вече ще бъдете приели защита, която ще дойде от протеина, оцета, дори чашата вино.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *