5- факторната диета

5- факторната диета обещава връщане на фигурата. Планът за отслабване е създаден от холивудският треньор Haley Pasternaк. Диетата продължава приблизително 5 седмици и според създателят й помага да се отслабне по естествен начин.

5-factorna-dieta

Тази диетата е сред хитовете в Холивуд. Лейди Гага, Джесика Симпсън, Манди Мур и други звезди вече са я изпробвали.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП- ПРОДУКТЪТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

Какво е 5- факторната диета?

Това е комбинация от специален хранителен план и специфична тренировка.

Не случайно е избрана цифрата 5. Според изследванията му, разделянето на плана на 5 фази стимулира да продължаваме на отслабваме и така по- бързо извайваме фигурата си.

За да разберем по- добре какво е 5- факторната диета, трябва да се раздели информацията за диетата и за тренировката, които създават уникална комбинация за отслабване.

Характеристики на 5- факторната диета

Има 5 хранения през деня. Най- важното е закуската, тъй като тогава получаваме енергия за целия ден, както и за да топим мазнините. Вечерята е най- лекото хранене, тъй като тогава метаболизмът се забавя.

Ядат се малки порции. Порциите трябва да са малки, но се ядат на често, за да се поддържа нивото на глюкозата в кръвта, което намалява усещането за глад и желанието да се натъпчем.

Избирайте качествени храни. Този план изисква да ядете пресни храни, като премахнете 5-factorna-dietaобработваните храни, богати на мазнини и прости захари, като бялото брашно и неговите производни. Избирайте храни с нисък гликемичен индекс. Също така, храни, богати на ненаситени мазнини, на протеини и на фибри (от 10 до 15 грама фибри на ден). Премахнете и напитките със захар.

Имате един свободен ден. В него може да ядете, каквото искате, като внимавате с количеството.

Нека разгледаме и планът за тренировката на 5- факторната диета

Този тренировъчен план се разделя на 5 фази и продължава 5 седмици. Фазите са:
1 . Кардио загрявка
2 . упражнения за сила в горната част на тялото
3 . упражнения за сила в долната част на тялото
4 . Кардио упражнения
5 . Кардио топене на мазнини

Във всяка фаза се има предвид: вида упражнение, брой повторения, брой серии, ниво на издръжливост и почивка. За топенето на мазнините, трупането на мускули и стимулирането на метаболизма са достатъчни 5 кратки тренировки (метаболизмът се увеличава 48 часа след тренировката за сила). В този тренировъчен план силата е много важна, само за 10 минути на ден, ще топите по- бързо мазнините.

Тренировката продължава 25 минути. Всяка фаза продължава 5 минути. Едно от препоръчителните аеробни упражнения е ходенето – по пътека на наклонен план или навън по нагорнище. Упражнението топи мазнини и тонизира определени групи мускули, като седалището и прасците, например.

Ето някои упражнения от създателя на 5- факторната диета, които ще ви помогнат. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/d-wwer_DBX0

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *