4 мита за диетите, които вече трябва да забравите

Всички сме опитвали една- две различни диети. Спазвали сме изискванията им какво може да се яде и какво не, кога трябва да ядем. Но от толкова диети и съвети за отслабване, накрая се объркваме и не знаем кое е вярно и кое- не.

dieta-mitove

1. Чакаме да огладнеем, за да ядем. Ако чакате да ядете, когато огладнеете, гладът още повече се увеличава и излиза от контрол. Новото изследване показва, че пропускането на закуската, например, ни кара да ядем повече калории и да избираме по- вредни храни. Изследването показва, че пропускането на закуската активира отговора на инсулина в тялото, което причинява натрупване на мазнини и увеличаване на теглото.

Яжте през интервал от 3- 4 часа, като имате три основни хранения: закуска, обяд и вечеря. Между тях можете да включите малки закуски.

2. Консумацията на мазнини води до напълняване. Мазнината, заедно с протеините и въглехидратите, са жизненоважните вещества за здравето ни. Трябва да приемаме мазнини, дори когато искаме да отслабнем. Ключовете е, че трябва да са здравословни и да ги ядем в умерено количество. 30% от калориите, които приемаме ежедневно, трябва да идват от здравословните мазнини, като зехтин, орехи, авокадо, риба, ленено семе и др. Избягвайте трансмазнините, които се срещат в пърженото, тестените изделия и др.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

zehtin-otslabvane

3. С вода и кафе се отслабва. Нито водата, нито кафето могат да премахнат мазнините от тялото. Ако заместите напитките, които имат калории с вода, ще приемате по- малко калории. Така можете да отслабнете. Кафето пък действа като стимулант, който ни дава първоначален енергиен тласък и ускорява метаболизма. Но ако добавите сметана или захар, няма да имате ефект.

4. Напълняването е неизбежно с възрастта. С годините намалява производството на хормоните, които помагат за поддържането на мускулната маса. С възрастта ставаме по- слабо активни, което също води до загуба на мускулна маса. За да не напълнявате заради възрастта, след 40- годишна възраст трябва да правите упражнения за сила и да премахнете 50- 100 калории от ежедневното си меню.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *