Как да блокирате йо – йо ефекта

Защо винаги се получава така – първо отслабваш, а после връщаш всичко обратно? Почти винаги се дължи на грешки в диетата, прекомерно желание за бързо и светкавично отслабване, липса на двигателна активност. Ето как да блокирате йо – йо ефекта след края на диета.

диети йо-йо ефект

Бъдете реалисти

Още когато планирате диетата се уверете, че ще можете да се придържате към нея. Ако си поставите нереални цели, например да гладувате 3 месеца, подобно изпълнение ще бъде невъзможно и като едното нищо ще увредите здравето си. Най – добре от всичко е просто да промените начина си на живот.

Търпение (му е майката)

Не се опитвайте да отслабнете с твърде много за кратки срокове. Здравословните разпоредби за отслабване гласят, че не трябва да намалявате теглото си с повече от 10 % за 6 месеца.

диетин комплект

Социалните контакти

Изследователи откриха, че общуването с други хора, които вече са провели успешна диета за отслабване, подобрява вашите шансове. Става въпрос за мотивация.

Анализирайте

Записвайте всяка една промяна, която настъпва у вас – какво е настроението ви, изпитвате ли глад или се чувствате по – енергични. Така ще имате възможност да видите и осъзнаете кое ви помага и кое пречи, да засилите ползите и сведете грешките до минимум.

Не се отпускайте

Ако сте успели да свалите 10 килограма и след това сте върнали обратно само 1, най – лесното е да се успокоите с мисълта, че това съвсем не е голяма работа. Но бъдете много внимателни – качественото отслабване е хлъзгаво и лесно може да се изплъзне от ръцете ви. Теглете се поне един път в седмицата и имайте ясен план за действие, ако нещата излязат извън релси.

Винаги готови

Освен да консумирате нискокалорична и полезна храна, също така трябва да се упражнявате. Фитнес заниманията са ключова стратегия за отслабване и поддържане на здравословно тегло. Успокойте се, защото това не значи, че всеки ден трябва да вдигате влакови композиции с желязо – половин час ходене е достатъчно, за да ви поддържа във форма.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *